problem z jakimś dziwnym odgłosem.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hivision5
    Drive
    • 2009
    • 40

Ja również dziękuję za miłe spotkanie, żałuję tylko, że w piątkowy wieczór nie miałem kompana do piwka.

Zamieszczone przez Andrev3
    Irek mam nadzieję że dotarłeś spokojnie do domku i że nie masz sahary :diabelski_usmiech
    Andrzejku sahary nie ma, głowa nie boli, jest po prostu piknie.
    hivision5
  • meo14
    Ambiente
    • 2007
    • 111

Mam problem podczas zmiany biegów ,w czasie jazdy ,wiec tak: jak czesia postoi np. do rana ruszam spokojnie wszystko ok ale jak już się rozpędzę i zmieniam np. z 3-ki na 4-kę i puszczam sprzęgło to słychać w kabinie z pod spodu auta takie głośne jękniecie {ŁYK} , raz i cisza , potem przy kolejnej zmianie biegów ,ale jak już się rozgrzeje samochód po kilkunastu minutowej jeździe to ten objaw zanika ,chociaż czasami występuje ale już bardzo rzadko ,powraca znów jak auto postoi ,dodam jeszcze ze nie przy każdej zmianie biegu to występuje,wydaje mi się że gdy gwałtowniej puszcze sprzęgło przy wyższych obrotach silnika. Co to morze być?
    260 kkm ,nalatane

Komentarz

• babar
      Ambiente
      • 2008
      • 144

Jaki przebieg autka?
      http://www.obslugaimprez.com/

Nagłośnienie, Oświetlenie, Konferencje, Koncerty, Bankiety, Multimedia

Komentarz

• micnur
        Ambiente
        • 2008
        • 109

babar, w podpisie meo14,

Komentarz

• octikombi
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 102

miałem podobny objaw jak zaczęła padać dwumasa

Komentarz

• babar
            Ambiente
            • 2008
            • 144

Micnur nie zauważyłęm

Zmieniałeś kolego meo kiedyś olej w skrzyni?

Komentarz

• meo14
              Ambiente
              • 2007
              • 111

ja osobiście nigdy
              260 kkm ,nalatane

Komentarz

• babar
                Ambiente
                • 2008
                • 144

To może warto zmienić? Ja miałem problemy z wchodzeniem biegów i właśnie takie dziwne dźwięki na zimnym. Po wymianie oleju wszystko wróciło do normy.

Komentarz

• phrix
                  L&K
                  • 2007
                  • 1000
                  • Audi
                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: problem z jakimś dziwnym odgłosem.

Zamieszczone przez meo14
                  Mam problem podczas zmiany biegów ,w czasie jazdy ,wiec tak: jak czesia postoi np. do rana ruszam spokojnie wszystko ok ale jak już się rozpędzę i zmieniam np. z 3-ki na 4-kę i puszczam sprzęgło to słychać w kabinie z pod spodu auta takie głośne jękniecie {ŁYK} , raz i cisza , potem przy kolejnej zmianie biegów ,ale jak już się rozgrzeje samochód po kilkunastu minutowej jeździe to ten objaw zanika ,chociaż czasami występuje ale już bardzo rzadko ,powraca znów jak auto postoi ,dodam jeszcze ze nie przy każdej zmianie biegu to występuje,wydaje mi się że gdy gwałtowniej puszcze sprzęgło przy wyższych obrotach silnika. Co to morze być?

Meo14
                  z problemem borykam sie od dawien dawna bylo wiele możliwosci wymienie kilka:

- poduszka pod skrzynia
                  - dwumasa
                  - zawieszenie
                  - sprzeglo

Tak sie sklada ze do dzisiaj problem zostal nie rozwiazany i wiem ze u wielu ludzi to wystepuje. Osobiscie stawiam na sprzeglo. Na pocieszenie powiem Ci ze mi piszczy juz od jakis 15 kkm i narazie nic sie z tym nie dzieje. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie objawy czesto sie nasilaly jak auto postalo po deszczu lub po wymyciu. Jak znajdziesz rozwiazanie to napisz na prv to odwdziecze sie dobrym browcem :szeroki_usmiech
                  Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

phrix, widze, ze 30 tys wiecej wskoczyło....i dalej cieszy.... moze sie doczekamy "5" z przodu....., bo chyba masz jeden z wiekszysz przebiegów - tych oficjalnych, bo jakby auto miało kilku właścicieli i co pare lat by wracało do max 150 tys km.
                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• phrix
                      L&K
                      • 2007
                      • 1000
                      • Audi
                      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                      phrix, widze, ze 30 tys wiecej wskoczyło....i dalej cieszy.... moze sie doczekamy "5" z przodu....., bo chyba masz jeden z wiekszysz przebiegów - tych oficjalnych, bo jakby auto miało kilku właścicieli i co pare lat by wracało do max 150 tys km.
                      Piotrek_os moj przebieg jest pewny bo autko od nowosci w jednym domu. Mam nadzieje, ze 5 z przodu nie zobacze :wink:. Po nowym roku bedziemy szukac czegos nowszego z tej samej stajni, narazie nie bylo motywacji do wymiany bo wszystko smiaga jak powinno.

PS: Widze ze ty tez sie "nie mozesz" O1 pozbyc
                      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• burza_octavia
                        Classic
                        • 2009
                        • 6

Odświeżenie

Witajcie,
                        Czy ktoś w swoim skodilaku zdiagnozował opisywany w poście dźwięk ??
                        U mnie problem pojawiał się gdy auto było zimne przy redukcji z 4 na 3.
                        Obecnie nie ma reguły . Objaw znika po dwóch odgłosach.

pozdrawiam i szerokości

Komentarz

Pracuję...